Østjyllands Brandvæsen henter ny direktør i Randers

Direktøren for Beredskab & Sikkerhed er ansat som ny direktør i Østjyllands Brandvæsen, hvor han skal genrejse tilliden mellem medarbejdere og ledelsen.

Bestyrelsen i Østjyllands Brandvæsen har netop orienteret medarbejderne om, at deres nye direktør hedder Kasper Sønderdahl og kommer fra en stilling som direktør for Beredskab & Sikkerhed.

”Med Kasper Sønderdahl får Østjyllands Brandvæsen en virkelig dygtig direktør, der både har en imponerende erfaring med beredskab og forandringsledelse. Kasper Sønderdahl har stået i spidsen for at lægge beredskaber sammen på en måde, hvor medarbejderne var med i processen og følte, at de blev taget alvorligt, samtidig med, at han har skabt en effektiv organisation. Så jeg er meget glad for, at Kasper Sønderdahl har villet påtage sig opgaven,” siger formanden for bestyrelsen i Østjyllands Brandvæsen Bünyamin Simsek.

Beredskab & Sikkerhed står for beredskabet i Randers, Favrskov, Syddjurs og Norddjurs kommuner, og det er Kasper Sønderdahl, der siden 2015 har stået i spidsen for at samle brandvæsenerne i de fire kommuner til en helt ny beredskabsenhed.

Kasper Sønderdahl har en fortid som director for arbejdsmiljø og risikostyring i Vestas og som sikkerhedschef i Muskelsvindfonden, hvor han blandt meget andet havde den operative ledelse af vagt- og præhospitalt mandskab under afvikling af flere end 200 koncert- og kulturbegivenheder.

Han har tidligere været beredskabsplanlægger i Aarhus Brandvæsen og paramediciner hos Responce og ambulancetjenesten i Region Syddanmark.

Tillidsmand for FOA Søren Nitschke har siddet med i ansættelsesudvalget. Han ser frem til at arbejde sammen med den nye direktør.

”Jeg er rigtig glad for, at vi i ansættelsesudvalget var enige om at pege på Kasper Sønderdahl. Jeg har en stærk forventning om, at vi får en meget kommunikerende direktør, som er aktivt deltagende i vores hverdag og som kan bidrage til at skabe gennemsigtighed i ledelsen. Vi har et stort behov for at få skabt tillid i vores organisation, og det er jeg sikker på, at vi kan sammen med ham,” siger Søren Nitschke

Bestyrelsesmedlem i Østjyllands Brandvæsen og borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen er glad for at få Kasper Sønderdahl som direktør i selskabet.

”Vi har et behov for at skabe orden i økonomien og tillid blandt medarbejderne. Det er jeg helt tryg ved, at Kasper Sønderdahl kan levere. Som leder i Beredskab & Sikkerhed har Kasper Sønderdahl også bevist, at han er i stand til at skabe tryghed omkring beredskabet i et meget stort geografisk område, hvor der både er store byområder og mere tyndt befolkede områder, der skal skullet deles om ressourcerne,” siger Uffe Jensen.

 Bestyrelsesmedlem i Østjyllands Brandvæsen og 1. viceborgmester i Aarhus Kommune, Camilla Fabricius glæder sig på medarbejdernes vegne over, at de nu skal have Kasper Sønderdahl som chef

 ”Jeg er sikker på, at medarbejderne i Østjyllands Brandvæsen bliver glad for deres nye direktør. De har et meget stort behov for at føle tillid til deres ledelse, og have et klart billede af, hvad ledelsen står for, og hvorfor den træffer sine beslutninger. Det er noget af det, som Kasper Sønderdahl kan, siger Camilla Fabricius.

Kasper Sønderdahl er 42 år gammel og bor i Hørning med sin familie. Han er uddannet Cand. merc. jur. og er netop i gang med at færdiggøre en Master of Public Governance.