Kurser og uddannelse

Kurser og Uddannelse

Uddannelsesafdelingen ved Østjyllands Brandvæsen tilbyder professionel uddannelse inden for brand, redning, teambuilding og førstehjælp. Desuden fungerer Kursusafdelingen som konferencecenter.

Uddannelsesafdelingen under Østjyllands Brandvæsen varetager intern og ekstern uddannelse og driver brandskolen Kirstinesminde. Skolen bruges til administrative og uddannelsesmæssige formål. Skolens hovedmål er at uddanne professionelle brandfolk, men der sker også meget andet. Der er kurser for beredskabets personel, fagskoleelever, firmaer, organisationer og for private, der ønsker at kunne yde forsvarlig førstehjælp og brandbekæmpelse.

Endelig kan foreninger, firmaer og andre leje centrets faciliteter til egne kursusformål.

Kontakt Østjyllands Brandvæsens og hør nærmere om vores kurser og uddannelser!

Kontakt os på telefon 86 76 76 76 eller email brandvaesen@ostbv.dk

ostbv_logo.jpg

Førstehjælpskurser

Førstehjælp redder liv - og alle kan være med til at gøre den afgørende forskel.

 Alle kan lære den basale førstehjælp, der kan udgøre forskellen mellem liv og død. I Østjyllands Brandvæsen uddanner vi årligt flere tusinde i grundlæggende førstehjælp. Både enkeltpersoner og grupper.

Du finder vores førstehjælpskurser her 

Brand og redning

Langt de fleste brande starter i det små. Med et kursus i elementær brandbekæmpelse kan du forhindre, at de udvikler sig.

For andre der har større behov råder vi i Østjyllands Brandvæsen over alle de faciliteter, der skal til for at tilbyde en professionel uddannelse inden for brand- og redningsområdet.

Kurser inden for brand og redning

ostbv_logo.jpg
ostbv_logo.jpg

STCW

STCW  står for "Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers" og er branduddannelse af søfolk.

Østjyllands Brandvæsen tilbyder STCW kurser og STCW genopfriskningskurser. 

STCW kursusliste

ostbv_logo.jpg

ABA-anlæg

Kursus i drifts- og vedligeholdelsesansvar for automatiske brandalarm- og sprinkleranlæg (ABA)

ABA kursus

Teambuilding

Vores unikke og inspirerende omgivelser udgør de perfekte rammer for en udfordrende og spændende dag.

Øvelsesområdet er en del af beredskabscenteret Kirstinesminde, der bl.a. består af en stor ruinby med brandhuse, kravlegange, skibsattrap og meget mere.

Med udgangspunkt i vores kompetencer inden for brand og redning, fokuserer vores teambuildingøvelser sig på samarbejde, kommunikation og håndtering af nye udfordringer.

Læs mere om vores teambuilding

ostbv_logo.jpg
ostbv_logo.jpg

Møde og konference

Mangler du et spændende og anderledes sted til næste konference eller event? Så er der god grund til at se nærmere på vores faciliteter på Uddannelsescentret.

Vores lokaler er rummelige og velfungerende, og der er mulighed for opsætning af alt relevant AV-udstyr, ligesom vores kantine kan tilbyde en lækker forplejning igennem dagen.

Læs mere om vores vores møde- og konference faciliteter