Ringe 112

Ringe 112

Børn kan komme ud for episoder, hvor de er alene og har brug for hjælp. Derfor er den en god ide at lære dine børn, hvordan og hvornår de skal ringe 1-1-2

Der er nogle få ting, som er vigtige at huske, når du skal lære dine børn at ringe efter hjælp. For det første, er det vigtigt, at du siger et-et-to og ikke 112 til dine børn. 112 bliver let til 10012, når børnene skal trykke nummeret på telefonen. Lær i stedet dine børn at sige et-et-to, mens de peger på mund (et), næse (et) og øjne (to).

Det er også vigtigt, at du tager en snak med dine børn om, hvornår de skal ringe 1-1-2. Forklar dem, at de skal ringe 1-1-2 i nødstilfælde for at tilkalde politi, brandvæsen eller en ambulance hvis de ser en ulykke, hvis nogen har slået sig alvorligt eller hvis de ser en ildebrand.

Forklar også børnene, at de aldrig må ringe for sjov. Hvis de ved en fejltagelse kommer til at ringe 1-1-2, skal de ikke bare lægge på, men sige til den person, som de kommer i kontakt med, at opkaldet var en fejltagelse.

1-1-2 guide for børn:

- Spørg en voksen, før du ringer, hvis du kan.

- Er der ingen voksen, så ring til 1-1-2 og fortæl, hvad der er sket. Prøv at beskrive nøjagtig, hvad der sker, og hvor det er sket.

- Svar på det, du bliver spurgt om og fortæl dit navn, adresse og telefonnummer.

Det er en god ide at lære dine børn deres adresse og telefonnummer udenad.